مشاوره رایگان: ۸۸۳۱۴۵۳۲/ ۸۸۳۱۴۵۳۲ (۰۲۱)

دسته بندی :

مهم ترین نکات ایجاد فرصت های کارآفرینی و استفاده از آن ها در سال 2018

فرصت کارآفرینی به شرایط مطلوب که نیاز به یک محصول جدید، خدمت جدید یا هر نوع ارزش جدید برآورده نشده‌ای را در میان مشتریان ایجاد کند، گفته می‌شود.

فرصت‌های کارآفرینی معمولاً راهکاری برای حل یک مشکل ارائه می‌کنند و برای بخشی از بازار دارای ارزش است و همان بخش برای به ثمر نشستن آن هزینه مالی، زمانی و علمی می‌کند.

آنچه اهمیت دارد شناسایی فرصت و استفاده به‌موقع و بهینه از آن است.

کمتر از دو دهه است که موضوع فرصت های کارآفرینی در ایران در حوزه‌های مختلف مطرح‌شده است و بااینکه رشد سریعی نداشته اما همچنان به پیشرفت خود ادامه داده است.

در کشور ما هرساله مراسمی برای انتخاب کارآفرین برتر برگزار می‌شود و افراد را به کارآفرینی تشویق می‌کنند. البته هنوز برای توصیف مفهوم کارآفرین جا برای کار هست.

بسیاری کارآفرینی در ایران را یک پست یا مقام اجتماعی می‌دانند درصورتی‌که کارآفرینی یک ویژگی و شخصیت منحصربه‌فرد است .

بیشتر بخوانید »»» تشکیل پرونده کد اقتصادی

شماری از اندیشمندان، کارآفرینی را نوعی رفتار و شیوه زندگی می‌دانند، گروهی دیگر آن را کاری هنری می‌انگارند. ولی پیتر دراکرکارآفرینی را به معنای جستجوی دائمی برای تغییر، واکنش در برابر آن و بهره‌برداری از آن به‌عنوان یک فرصت بیان می‌کند.. برای شناسایی فرصت‌های کارآفرینی در ایران  نیاز دارید که از چند مرحله گذر کنید.

  در یک مدرسه کارآفرینی چه رخ می دهد ؟
 

آنچه در این مقاله خواهید خواند به ترتیب زیر به شما ارائه می‌شود.

  • شروع فرصت
  •  جذب فرصت
  • شناسایی فرصت
  •  ارزیابی فرصت
  • اجرای فرصت
  • یک نکته مهم
  • کارآفرینی در روستا

 

تشخیص فرصت

معمولاً شروع فرصت‌های کارآفرینی یا با یک محرک داخلی و یا توسط یک محرک خارجی همراه است. محرک داخلی به این معنا است که کارآفرین تصمیم به راه انداختن یک کسب‌وکار می‌گیرد و فرصت را تشخیص می‌دهد و بر اساس آن کار خود را شروع می‌کند.

اما در محرک خارجی، یک فرصت تشخیص داده می‌شود و برای آن فرصت کسب‌وکاری راه انداخته می‌شود. برای تشخیص فرصت کارآفرینی در اولین قدم باید برای توسعه شخصی برنامه‌ریزی کنیم.

بیشتر بخوانید »»» خدمات حسابداری | خدمات حسابرسی

یعنی باید شرایط مالی، شغلی، سلامتی، اجتماعی، ارزش‌ها و توانایی‌های فردی خود را در راستای فرصت شناسایی‌شده درآوریم و همه این موارد را با یکدیگر هماهنگ کرده و تقویت کنیم.

اولین کاری که کارآفرین پس از ایده پردازی باید انجام دهد طراحی مدل کسب‌وکار است. مدل کسب‌وکار دید جامعی از امکان‌پذیر بودن ایده در شرایط موجود به کارآفرین می‌دهد.

مدل کسب‌وکار اگر به‌خوبی طراحی شود بسیاری از جنبه‌های پنهان کسب‌وکار را در همان مراحل اولیه بررسی می‌کند.

بیشتر بخوانید »»» گزارش فصلی و ارزش افزوده در حسابداری شرکتی

“گاهی شما فقط به مدل کسب‌وکار نیاز دارید تا متوجه شوید که ایده عالی کسب‌وکاری شما به هیچ دردی نمی‌خورد. به یاد داشته باشید که فاز تشخیص فرصت برای شناخت فرصت‌های سودآور است نه هر فرصتی”

در مرحله بعد باید حوزه کسب‌وکار را مشخص کنیم. می‌خواهیم در چه زمینه‌ای فعالیت کنیم؟ بهداشتی؟ غذایی؟ آموزشی؟ تولیدی یا خدماتی؟

برای انتخاب حوزه باید به موارد بسیاری توجه کنیم. برای راه انداختن یک کسب‌وکار ایده اولیه و یا تصمیم‌گیری به‌تنهایی کافی نیست. عوامل مختلفی هستند که در انتخاب حوزه کسب‌وکار می‌توانند تأثیرگذار باشند.

مثل علایق فرد (آیا پیش‌ازاین در آن حوزه کارکرده‌اید؟ الگویی در این زمینه‌دارید؟ استعداد و توانایی‌های لازمه را دارا هستید؟)، شایستگی‌ها (داشتن تحصیلات و تجربه و شبکه اجتماعی در آن حوزه)، رشد بازار (آیا این حوزه از کارآفرینی برای بازار جذابیت دارد و بازار از آن استقبال می‌کند؟) پتانسیل بازار (، امکان‌پذیری، شانس موفقیت).

جذب فرصت

مرحله بعد آمادگی برای جذب فرصت‌هاست. برای جذب فرصت‌ها نیاز داریم تا دانش خود نسبت به آن حوزه خاصی که انتخاب کرده‌ایم را بالا ببریم. از مجلات و سایت‌های علمی کمک بگیریم و تا جایی که می‌توانیم در آن زمینه کسب تجربه عملی کنیم.

بیشتر بخوانید »»» مالیات حقوق

شناسایی فرصت

پس از آمادگی برای جذب فرصت حالا می‌توانیم دست به شناسایی فرصت بزنیم. ما به روش‌های مختلف می‌توانیم انواع فرصت‌های کسب‌وکار را شناسایی کنیم:

  • تولید مجدد یا مونتاژ محصولات دیگران
  • بازاریابی محصولات دیگران، به‌عنوان‌مثال تولیدات خارجی را در داخل توزیع کنیم یا عرضه و معرفی محصولات موجود به بازارهای جدید
  • استفاده از منابع استفاده‌نشده محلی، استفاده از نیروی انسانی بیکار یا دارای اشتغال ناقص، استفاده از دارایی‌ها و مهارت‌های فردی
  • پیدا کردن بخش مناسب بازار وقتی تقاضا برای آن وجود دارد، به دست آوردن درصد کوچکی از یک بازار بزرگ، ورود به بازارهای رهاشده و…
  • ایجاد کسب‌وکار بر اساس تقلید، تقلید از یک کالا یا خدمات موفق، انتقال تجربیات مفاهیم از یک کسب‌وکار به کسب کار دیگر
  • ایجاد کسب‌وکار بر اساس کسب‌وکاری که پیشتر به وجود آمده، مدیریت بهتر کسب‌وکار نسبت به رقیب یا مالک قبلی، افزایش ارزش و کیفیت کالای پیشین، استفاده از ضایعات مواد، ارائه خدمات مشاوره، از نو بنا کردن کسب‌وکار ورشکسته
  • ابداع کالا و خدمات نو برای نیازهای جدید جامعه، همیشه قرار نیست که فرصت‌ها شامل کارهای انجام‌شده باشند و یا کپی شوند و یا بهتر انجام‌پذیرند بلکه گاهی می‌توان با یک ایده نو و شناسایی نیازهای جدیدی که مردم پیدا می‌کنند دست به خلق فرصت جدید زد.
  • بررسی مداوم تغییرات و روندها، فعالیت در بخش‌هایی که رشد سریع دارند، شناسایی مشتریان خاص با نیازهای خاص، خرید کسب‌وکاری که مالک آن در فروش آن عجله دارد و …
  چطور می توان روی استارت آپ ها سرمایه گذاری کرد؟

ارزیابی فرصت

 

ارزیابی فرصت

در قدم بعدی کارآفرین باید فرصت‌های موجود را ارزیابی کند و درنهایت دست به انتخاب نهایی بزند. این ارزیابی توسط معیارهای کمی و کیفی اتفاق می‌افتد.

معیارهای کمی: سرمایه موردنیاز، نرخ بازگشت سرمایه، رشد بازار، اندازه بازار (مثلاً تعداد متقاضیانی که محصول را می‌خواهند یا به آن نیاز دارند) و …

معیارهای کیفی: ویژگی‌های فرهنگی، جغرافیایی، فردی، نیروی انسانی لازم، توانایی رقبا، قوانین دولتی و … پس آر ارزیابی درست و شناسایی محدودیت‌ها و امکانات کارآفرین می‌تواند دست به انتخاب زده و فرصت‌ها را لیست کند و درنهایت از میان آن‌ها مناسب‌ترین را برگزیند.

درست مانند شناسایی فرصت، مرحله ارزیابی فرصت هم محدود به شروع کسب‌وکار نمی‌شود بلکه در طول اجرای تمام مراحل کسب‌وکار ادامه پیدا می‌کند.

داشتن برنامه قبلی کمک زیادی می‌کند اما کارآفرین باید درعین‌حال در مقابل تغییرات ناگهانی فضای کسب‌وکار انعطاف‌پذیر باشد.

بزرگ‌ترین چالش کارآفرینان همین مواجهه با تغییرات و شوک‌های ناگهانی است که با برنامه‌ریزی‌های قبلی نمی‌توان با آن‌ها مواجه شد.

 بیشتر بخوانید »»» مشاور مالیاتی چیست؟

اجرای فرصت

به این مرحله فاز ” عملی کردن ایده” هم می‌توان گفت. در این مرحله باید تمام طرح‌ها و ایده‌های مراحل قبل را اجرایی کنید. تجربه نشان داده که این سخت‌ترین مرحله است.

یکی از مشکلاتی که در این مرحله وجود دارد این است که نمی‌توان برای انجام آن برنامه‌ریزی کرد. این مرحله تلفیقی از اجرای تکنیک‌ها، بهره‌گیری از افراد خلاق و مبتکر و روبه‌رو شدن با موقعیت‌های سخت و غیرقابل‌حل است.

حالا زمان تشکیل گروه، جذب سرمایه و تدوین استراتژی‌های بازاریابی و فروش است.

اجرای فرصت کارآفرینی در واقع نتیجه تمام قدم های درستی است که در مراحل پیشین برداشته شده است. در این مرحله باید از افراد متخصص و کاربلد نیز بهره برد تا تلاش های متمادی به ثمر بنشیند.

یک نکته مهم

بسیاری از افراد ذهن بسته‌ای در مواجهه با شرایط مختلف دارند و همواره می‌خواهند از راه‌های مطمئن و از پیش تعیین‌شده مسائل را حل کنند، درحالی‌که افرادی با شَم کارآفرینی قوی هر بار که با مسئله جدیدی روبه‌رو می‌شوند دنبال راهکاری مبتکرانه می‌روند.

گرچه به نظر می‌رسد که مرحله شناسایی فرصت تنها در ابتدای فرآیند راه‌اندازی کسب‌وکار مهم است ولی کارآفرینان باید بدانند که برای بقای کسب‌وکار در دنیای رقابتی امروز چاره‌ای ندارند جز اینکه فرصت‌های جدیدی را از دل شرایط بیرون بکشند و کسب‌وکارشان را با تغییرات همگام سازند.

در این مرحله کارشناسان وارد می‌شوند.

اگرچه کارشناسان و متخصصان معمولاً در مرحله شناسایی فرصت‌های کارآفرینانه کمک چندانی نمی‌توانند بکنند اما پس‌ازاینکه فرصت شناسایی شد نیاز است که بررسی‌های دقیقی از جنبه‌های مالی، امکان‌سنجی، بازاریابی، رقابتی و … روی آن صورت بگیرد.

فرصت‌های کارآفرینانه

مهم‌ترین پرسشی که کارآفرینی پس از شناسایی فرصت باید به آن پاسخ دهد این است: آیا می‌توانم در بازار فعلی ایده‌ام را به کسب‌وکاری سودآور تبدیل کنم؟

کارآفرینی انواع مختلف دارد، خانگی، خانوادگی، روستایی، کوچک و متوسط، صنایع بزرگ و اینترنتی.

با توجه به انواع آن می‌توان لیست شغل‌های کارآفرینی را بسیار متنوع نوشت، از تولید صنایع‌دستی، مواد غذایی خانگی تا تولید یک کالای خاص الکترونیکی یا طراحی سایت و … .

در اینجا می‌توانیم به برخی نمونه‌های مشاغل موجود در لیست شغل‌های کارآفرینی اشاره‌کنیم:

بازاریابی آنلاین، کسب‌وکار سیار، انجام کارهای مربوط به خودرو، تولید محصولات زیبایی، تکنولوژی wiz، تولید محتوا برای دیگران، ویرایش و حسابرسی، طراح گرافیک و …

البته مشاغل بسیاری را می توان در نظر گرفت که بسیاری از آن ها تازه و بدیع هستند و یا اگر تازه هم نباشند به همان شیوه قدیمی اما با طراحی جدید به بازار عرضه می شوند.

 

کارآفرینی در روستا

در حال حاضر بخش عمده‌ای از جمعیت کشور ساکن در نواحی روستایی هستند. بااین‌حال این نواحی با مشکلات فراوانی همچون میزان بالای فقر، بیکاری، نبود اشتغال، مهاجرت بالا و نبود امکانات روبه‌رو هستند.

کارآفرینی روستایی راهکاری جدید در نظریه‌های توسعه برای توانمندسازی و ظرفیت‌سازی در مناطق روستایی باهدف کاهش شکاف شهر و روستا، ایجاد برابری اقتصادی، اجتماعی، محیطی و نهادی است.

علی‌رغم وجود فرصت‌های بسیار در نواحی روستایی برای توسعه کارآفرینی، به نظر می‌رسد چندان این فرصت‌ها شناخته‌شده نمی‌باشد.

بااین‌حال در مقایسه با شهرها به‌ویژه شهرهای بزرگ، هزینه راه‌اندازی کسب‌وکار در روستاها پایین‌تر است و با توجه به اینکه بیشتر ساکنان مناطق روستایی دارای اشتغال پاره‌وقت هستند فرصت زمانی خوبی نیز برای راه‌اندازی کسب‌وکار جدید دارند.

مختصات آب‌وخاک، جغرافیای طبیعی و انسانی و محلی بستری برای ایجاد شغل در روستا و راه‌اندازی کسب‌وکار است و هر روستایی می‌تواند متناسب با شرایط محیطی و کشف نیازهای محلی برای توسعه فعالیت‌های تولیدی اقدام کند.

برای راه‌اندازی بهترین کسب‌وکار در روستا، در کنار روش‌های متمایز و متفاوت، اصول مشترکی هم وجود دارد که در همه روستاها باید برای توسعه کارآفرینی مدنظر باشد که یک مورد آن شناسایی مزیت‌های نسبی و مطلق در محیط روستایی است که می‌تواند به تأمین نیاز شهروندان کمک کند مانند چشمه‌های آبی که در اطراف روستا وجود دارد یا غذاهای متمایز و خوشمزه‌ای که پخت می‌شود و همچنین اماکن زیارتی و تاریخی که می‌تواند میزبان هم‌وطنان باشد.

کارآفرینی در روستا

اصل دوم شناسایی و کشف نیازهای خود روستای محل، روستاهای اطراف، شهرهای اطراف و نیازهای محلی و ملی و حتی بین‌المللی است بطوریکه در استان فارس هتل‌های عشایری برای جلب گردشگران خارجی ایجادشده است.

اصل بعدی شناسایی شبکه‌های ارتباطی کسب‌وکار و وارد شدن به خوشه‌های اقتصادی است که روستا را به شهرها و اقتصاد ملی و بین‌المللی مرتبط می‌کند.

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد در روستاها حداکثر بودن سرمایه اجتماعی و اعتماد و اطمینان است که در روستاها بسیار دیده می‌شود و هفت و نیم برابر محیط‌های شهری می‌رسد.

یکی از پیشنهادهای خوب برای ایجاد شغل در روستا یا کارآفرینی و راه‌اندازی بهترین کسب‌وکار در روستا، ایجاد شرکت‌های تعاونی برای یکپارچه‌سازی اراضی است که بهره‌برداری از منابع آب‌وخاک را افزایش می دهد.

خوشبختانه روستاهای ایران مناطق بکر و جذاب زیادی برای این کار دارد.

در کل، فرصت های کارآفرینی در ایران چه در شهر و چه در روستا باید حمایت شود و بتواند از وام و اعتبارات بانکی، حمایت‌های اطلاعاتی و مشاوره‌ای و … برخوردار شود.

“ازآن جایی که روستاها دارای پتانسیل بالایی هستند، با ایجاد فرصت های کارآفرینی و ایجاد شغل در روستا می توان از مهاجرت بی رویه روستاییان به شهر ممانعت کرد و این امر به خودی خود از بروز آسیب های بیشتر در شهرها جلوگیری می کند”


دیگر مقالات مفید سایت نوین ارقام:

برای مشاهده سایر مقالات موسسه نوین ارقام ماندگار  اینجا کلیک کنید

اطلاعات تماس :

ایمیلinfo@novinacc.com

تلفن ثابت : ۵۵۴۳۴۱۸۰ – ۵۵۴۳۴۱۶۳

تلفن همراه : ۰۹۱۲۸۴۳۲۷۷۳

آدرس : تهران، نبش اتوبان نواب، خیابان محبوب مجاز شرقی، پلاک 261، طبقه اول، واحد 5

سایر مقالات موسسه نوین ارقام ماندگار تراز

      ثبت شرکت خصوصی

ثبت شرکت خصوصی

راه اندازی شرکت خصوصی یک سرمایه گذاری هیجان انگیز است. که نیاز به برنامه ریزی و اجرای دقیق دارد. ثبت شرکت

ادامه مطلب »

ثبت شرکت مدلینگ

ثبت شرکت مدلینگ یکی از مواردی است که برای ورود به دنیای مدلینگ بسیار مهم است. ثبت شرکت مدلینگ به معنای

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *