مشاوره رایگان: ۸۸۳۱۴۵۳۲/ ۸۸۳۱۴۵۳۲ (۰۲۱)

دسته بندی :

انحلال شرکت

انحلال شرکت

در موارد زیادی و بنا به دلایل مختلف شرکت ها احتیاج پیدا می کنند که از انحلال شرکت استفاده کنند. به صورت کلی وقتی دیگر با شرکت تان کارنمی کنید باید آن را منحل کنید. می دانید که در این شرایط چه باید بکنید؟ در مورد مالیات انحلال، گام های مد نظر، هزینه های لازم و… چه می دانید؟

انحلال شرکت

گاهی اوقات شرکت ها به پایان عمر خود رسیده و منحل می شوند. بسیاری از افراد فکر می کنند تمام شدن یک کسب و کار و انحلال شرکت با هم برابرند. این تصور اشتباه است.

شما می توانید به دلایل مختلفی از جمله ادغام شرکت با شرکتی دیگر، فعالیت در کسب و کاری دیگر، عدم سود دهی کافی شرکت و بسیاری از موارد دیگر برای انحلال آن اقدام کنید.

انحلال شرکت چه انواعی دارد؟

انحلال شرکت می تواند دلایل مختلفی داشته باشد و هم چنین به روش های متفاوتی هم انجام می گیرد.

انحلال شرکت به روش قهری

همان طور که از مفهوم کلمه قهری مشخص می شود این انحلال به صورت اجباری انجام می گردد. به عنوان مثال اگر شما دچار ورشکستگی شده اید مجبور به انحلال خواهید بود. خوب است بدانید که در این مورد به حکم دادگاه هم احتیاجی ندارید.

انحلال شرکت بر اساس نظر مجمع عمومی

منظور از مجمع عمومی جلسه ای است که با حضور سهامداران یا شرکا و نیز مدیران تشکیل می شود. اگر مجمع به هر دلیل تشخیص بدهد که شرکت باید منحل شود، این اتفاق خواهد افتاد. به این شکل از انحلال شرکت، انحلال اختیاری گفته می شود.

انحلال شرکت بر اساس حکم قضایی

گاهی اوقات دادگاه حکم لازم برای انحلال شرکت را صادر می کند. در اینجا باز هم انحلال را می توان یک نوع انحلال اجباری دانست.

در این شرایط دادگاه ابتدا مهلتی 6 ماهه به شرکت مذکور می دهد. اگر در مدت گفته شده اقدام موثری در جهت رفع انحلال صورت نگیرد، شرکت منحل خواهد شد.

مراحل لازم برای انحلال شرکت

برای انجام این کار باید مراحل مربوط به آن را طی نمایید. بسته به این که شرکت شما از چه نوعی است مراحل متفاوتی را باید طی کنید. انحلال در شرکت های سهامی خاص با انحلال در شرکت های مسئولیت محدود تفاوت هایی دارد. در ادامه در مورد این دو نوع انحلال بیشتر صحبت می کنیم.

انحلال در شرکت سهامی خاص

  • ابتدا لازم است شرکا در مورد این که می خواهند شرکت را منحل کنند به توافق لازم برسند.
  • فردی باید به عنوان مدیر تصفیه مشخص شود. این فرد باید موافقت کامل خود را با انحلال شرکت اعلام نماید.
  • مجمع عمومی باید به صورت فوق العاده تشکیل شود.
  • صورتجلسه انحلال شرکت را باید ارائه دهید. این صورتجلسه باید به امضای کلیه سهامداران و اعضاء برسد. ( اگر یک یا چند نفر از اعضاء حضور نداشته باشند ضروری است که آگهی دعوت به مجمع در روزنامه های کثیرالانتشار چاپ شده باشد.)
  • صورتجلسه باید توسط مدیر تصفیه امضاء گردد.
  • محل تصفیه شرکت باید مشخص شود.
  • به سامانه اداره ثبت مراجعه کرده و از منوی ثبت صورتجلسه، اقدامات بعدی را انجام دهید. تمامی اطلاعات لازم را در سامانه وارد نمایید.
  • صورتجلسه را در سامانه آپلود کنید.
  • ثبت نهایی را انجام دهید.
  • در این مرحله باید صورتجلسه انحلال، لیست تمامی سهامداران و نیز امضاء آنها را از طریق پست برای اداره ثبت ارسال کنید.
  • پس از گذشت 5 الی 10 روز، می توانید نتیجه ثبت صورتجلسه را در سایت اداره ثبت ببینید.
  • مدیر تصفیه باید به اداره ثبت مراجعه کرده و اوراق لازم را دریافت کند.
  • آگهی انحلال به مدیر تصفیه تحویل داده خواهد شد.
  • در آخرین گام هم آگهی مربوط به انحلال شرکت در روزنامه رسمی کشور و روزنامه کثیرالانتشار ثبت می گردد.

نحوه انحلال شرکت مسئولیت محدود

نحوه ثبت انحلال در شرکت مسئولیت محدود در بعضی مراحل مشابه شرکت سهامی خاص است. در ادامه تفاوت هایی که در نحوه انحلال این دو شرکت وجود دارد را بیان می کنیم.

  • در این نوع از قالب ثبتی، می توانید مدیر تصفیه را فردی خارج از شرکا انتخاب کنید. مدارک این فرد باید به اداره ثبت تحویل داده شود.
  • برای اقدام جهت انحلال شرکت، مدت زمان خاصی مشخص نشده است.
  • درخواست انحلال باید توسط شرکا امضا شود. منظور از شرکا همان افرادی است که نامشان هنگام ثبت و یا ثبت تغییرات شرکت، ذکر شده است.

دیگر کارهایی که باید انجام دهید همان مواردی است که در مورد شرکت سهامی خاص گفتیم.

نکته ای که باید بدانید

گاهی اوقات پیش می آید که به عنوان مثال دو نفر از شرکا به صورت کلی و در مجموع سهمشان بالاتر از 50 درصد است. در این شرایط برای انحلال شرکت امضای همین دو نفر کافی است حتی اگر دیگران حضور نداشته باشند.

انحلال شرکت را می توان به صورت اینترنتی ثبت کرد؟

بله. برای انجام این کار باید مجمع تشکیل شده و صورتجلسه انحلال تنظیم گردد. سهامداران باید این صورتجلسه را امضا زده و سپس به سامانه اداره ثبت شرکت مراجعه نمایند. اطلاعات شرکت را از طریق گزینه پذیرش صورتجلسه وارد نموده و دستور جلسه یعنی همان انحلال شرکت را انتخاب نمایید.

پس از آن باید اطلاعات اعضاء را وارد نمایید. با بارگذاری متن صورتجلسه، پذیرش نهایی را انجام دهید.

در مورد انحلال شرکت سهامی خاص، یک فرصت 3 روزه در نظر گرفته شده ست. با اتمام این فرصت باید دوباره مراحل را از ابتدا تکرار کنید.

دقت کنید که دادگاه و مجمع عمومی فوق العاده هر دومی توانند درخواست انحلال بدهند. سهامداران هم باید درخواست را امضاء نمایند.

چرا انحلال شرکت؟

انحلال یک شرکت می تواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد.

موضوع فعالیت گاهی دلیل انحلال شرکت است

بعضی اوقات انجام فعالیت در موضوع تعیین شده دیگر مقدور نیست. مثلا اگر یک پروژه را بر روی چاه نفت داشته باشید وقتی کارتان با این چاه به اتمام برسد، دیگر نمی توانید در این زمینه فعالیت کنید.

برای این مورد مثال های زیادی می توان زد. به صورت کلی امکان دارد موضوع فعالیت شرکت، انجام شده و به اتمام برسد و یا حتی در حالی که به اتمام نرسیده است با توجه به شرایط نتوان بر روی آن کار کرد.

مدت فعالیت شرکت به اتمام رسیده است

در صورتی که شرکت برای مدت مشخصی تاسیس شده است طبیعی است که پس از پایان این مدت باید منحل شود.

انحلال می تواند تصمیم همه شرکا باشد

در صورتی که همه شرکا به هر دلیلی تصمیم به انحلال شرکت بگیرند طبیعی است که این کار انجام خواهد شد.

تغییر خاصی در تعداد یا شرایط شرکا رخ داده باشد

گاهی اوقات تغییر در تعداد و یا شرایط شرکا می تواند باعث انحلال شرکت شده باشد. مثلا تصور کنید که در اساسنامه آمده است که اگر یکی از شرکا فوت شود شرکت باید منحل شود. در این شرایط با فوت هر کدام از افراد، شرکت خود به خود منحل است. به صورت کلی هر وقت با توجه به شرایط فقط یک نفر به عنوان شریک در شرکت باقی بماند راه دیگری جز انحلال وجود ندارد.

ورشکستگی می تواند دلیل انحلال باشد

اگر شرکت نتواند بدهی ها و دیگر موارد مربوطه را پرداخت کند دچار ورشکستگی شده است. از تاریخی که حکم ورشکستگی صادر می شود شرکت نمی تواند در امور داخلی خود دخالتی داشته باشد و باید منحل گردد.

اقداماتی که پس از انحلال باید انجام داد

وقتی شرکت منحل می شود طلبکاران در اولویت هستند تا وجوه خود را دریافت کنند و پس از آن اموال و دارایی ها بین سهامداران و دیگر افراد صاحب منفعت تقسیم می شود.

دقت کنید وقتی که شرکت در این مرحله قرار دارد باید در کنار نام آن از عبارت تصفیه استفاده کنید. این عبارت باید در کنار نام همه مدیران و نیز برگه های شرکت هم بیاید.

معمولا انحلال شرکت و ورشکستگی را همزمان داریم بنابراین ابتدا باید بدهی های شرکت تصفیه شود. برای انجام این کار هم ابتدا باید حسابرسی های زیادی انجام شود.

وقتی که می خواهید بدهی های شرکت را پرداخت کنید باید میزان اموال منقول و غیر منقول را مشخص نمایید. منظور از اموال منقول و غیر منقول، اموال نقدی و غیر نقدی است.

پس از آن که قرض ها را پرداختید باید اموال باقی مانده را میان شرکا و یا سهامداران تقسیم نمایید.

در قالب ثبتی سهامی خاص ما سهام را داریم که میان سهامداران تقسیم می گردد. در شرکت های مسئولیت محدود هم سهم الشرکه را داریم که میان شرکا تقسیم می شود.

پس از انحلال  مالیات چه می شود؟

بسیاری از مشتریان عزیزمان در نوین ارقام از ما سوالاتی در مورد مالیات انحلال می پرسند. در این قسمت در مورد این موضوع صحبت خواهیم کرد.

پس از این که شرکت را منحل کردید و آگهی انحلال را هم در روزنامه رسمی منتشر نمودید، فردی که مدیر تصفیه است باید امور مربوط به مالیات را پیگیری کند. لازم است این شخص به اداره دارایی مراجعه نموده و اظهارنامه مربوط به انحلال را تکمیل نماید. این اظهارنامه به اداره مالیات تحویل داده می شود تا تکلیف بدهی های مالیاتی شرکت مشخص شود.

نکاتی مهم انحلال شرکت

  • وقتی که شرکت منحل می شود اموال به حالت معلق درمی آید تا زمانی که تکلیف بدهی ها مشخص شود. پس از آن و با توجه به سهام و سرمایه هر کدام از شرکا اموال میان آن ها تقسیم می گردد.
  • هنگام انحلال همه سمت های کاری سلب شده و مدیر تصفیه می تواند امور لازم را پیگیری کند. مدیران و سهامداران امکان انجام فعالیت های اجرایی را ندارند و فقط می توانند در این مسیر به او کمک کنند.
  • وقتی انحلال صورت می گیرد پروژه های اجرایی و فعالیت های در دست انجام، پایان می یابد. دقت کنید پروژه هایی که قبلا توسط شرکت آغاز شده جزء تعهدات آن است و باید به خوبی تا آخرین مرحله انجام گردد.
  • پس از این که شرکت منحل می شود قرارداد جدیدی ثبت نمی شود.

هزینه انحلال شرکت چقدر است؟

هزینه های انحلال بسته به قالب ثبتی شرکت می تواند کمی متفاوت باشد اما این تفاوت خیلی زیاد نیست.

هزینه هایی که برای منحل کردن شرکت می پردازید از قرار زیر است:

  • هزینه تنظیم صورتجلسه یکی از هزینه هایی است که باید بپردازید.
  • هزینه های مربوط به وکیل را در نظر بگیرید.
  • هزینه ثبت صورتجلسه هم وجود دارد.
  • برای درج آگهی هم هزینه مربوط به آن باید پرداخته شود.

دقت کنید بسته به این که خودتان تمامی مراحل را انجام می دهید و یا این که کار را به کارشناسان ما می سپارید، هزینه هایتان متفاوت خواهد بود. با توجه به این که امور ثبتی همیشه بالا و پایین های خودش را دارد پیشنهاد می کنیم در صورتی که تجربه و دانش کافی در این مورد ندارید، شخصا درگیر انجام آن نشوید.

شاید سوال شما هم باشد

برای انحلال شرکت چه کاری انجام بدهم؟

پاسخ به این سوال به صورت دقیق تر در مطالب بالا گفته شده است. به صورت کلی اگر دیگر فعالیتی با شرکت تان ندارید ابتدا باید با شرکا توافق کرده و صورتجلسه ای برای انحلال تنظیم نمایید. پس از آن باید صورتجلسه را در سامانه اداره ثبت و نیز روزنامه رسمی آگهی کنید.

چه مدت طول می کشد تا شرکت منحل شود؟

از هنگامی که صورتجلسه را تنظیم کنید تا وقتی که آگهی در روزنامه درج شود حدود 2 هفته زمان لازم است. دقت کنید که بسته به شرایط این زمان می تواند کمی متفاوت باشد.

برای انحلال شرکت چقدر باید مالیات بدهم؟

مالیاتی که هر شرکت می پردازد به میزان درآمد آن بستگی دارد. پس از این که انحلال صورت می گیرد نیاز است اظهارنامه آن را در سایت اداره مالیات ارائه دهید. دقت کنید که اگر فعالیتی نداشته اید نیازی نیست هیچ گونه پیگیری مالیاتی انجام دهید.

سایر مقالات موسسه نوین ارقام ماندگار تراز

      ثبت شرکت خصوصی

ثبت شرکت خصوصی

راه اندازی شرکت خصوصی یک سرمایه گذاری هیجان انگیز است. که نیاز به برنامه ریزی و اجرای دقیق دارد. ثبت شرکت

ادامه مطلب »

ثبت شرکت مدلینگ

ثبت شرکت مدلینگ یکی از مواردی است که برای ورود به دنیای مدلینگ بسیار مهم است. ثبت شرکت مدلینگ به معنای

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *