اگر شما از سری افرادی هستید که شرکت تجاری دارید و یا در بازار فعالیت می کنید، حتماً با حساسیت نقش حسابدار آشنایی ات دارید. در واقع اگر می خواهید در حساب و کتاب هاب تجاری تان کم نیاورید نیاز دارید که یک متخصص در امر ایجاد تعادل بین هزینه و درآمد و یا به عبارتی دخل و خرج ثباتی به وجود آورد. از این جهت شرکت های تجاری بزرگ که روزانه معامله های سنگین دارند ترجیح می دهند حسابدار متخصص از یک مؤسسه ی معتبر را استخدام کنند. اینجاست که اهمیت ثبت شرکت های حسابداری به چشم می خورد. برای کسب اطلاعات راجع به نحوه ی کار این شرکت ها و چگونگی تأسیس آنها در ادامه با ما همراه باشید.
ثبت شرکت چیست؟
در ابتدای صحبت لازم است که راجع به ثبت شرکت و اینکه اصلاً منظور از آن چیست صحبت کنیم. در این باره باید بگوییم که در مواجهه با کلمه ی شرکت چه عناوینی به ذهن خطور می کند. بی شک مشارکت اولین واژه ای است که در ذهن نقش می بندد. درواقع افراد به صورت حقیقی یا حقوقی برای انجام فعالیت های مختلف با اهداف حقوقی و خدماتی و… کنار هم قرار می گیرند و در اثر مشارکت آنها شرکت تشکیل می شود. هر کدام از این افراد در راستای اهداف شرکت گام برمی دارند و سود به دست آمده بین خودشان تقسیم می شود.
طبق ماده ی ۱۹۵ قانون تجارت برای ثبت انواع مختلف شرکت ها نیاز است تمام قوانین این ماده رعایت شود و ثبت شرکت نامه توسط آن اعضا الزامی و واجب می باشد. درواقع اگر تمامی مراحل ثبت شرکت نامه به درستی انجام نشد آن شرکت از لحاظ قانونی به رسمیت شناخته نخواهد شد. از این جهت در ثبت شرکت خود با گروه معتبر همکاری داشته باشید. همکاران ما به صورت شبانه روزی در تلاش اند تا در این مورد به شما مشاوره و خدمات ارائه دهند.
مراحل ثبت شرکت حسابداری
در ابتدا به شما توصیه می کنیم که اگر حتی یکی از مدارک و موارد مورد نیاز برای ثبت شرکت را ندارید قدم در این مسیر نگذارید. چراکه وقت و هزینه ی خود را تلف می کنید. ثبت شرکت حسابداری مانند سایر شرکت های تجاری و مدنی نیاز به مدارکی دارد. برای انجام این کار به مواردی که در زیر اشاره کرده ایم توجه کنید. شایان ذکر است که دقت کنید مراحل به ترتیب بیان شده اند.
۱) دریافت مجوز از سازمان حسابداران رسمی
جامعه ی حسابداران رسمی به عنوان نهادی فعالیت می کند که بر نحوه ی کار حسابداران نظارت کند. در واقع این نهاد در حوزه ی ارتقا و نظارت بر کار حسابداران تشکیل شده است. به طوری که هر شرکتی با عنوان حسابداری بخواهد فعالیت کند باید به قوانین این نهاد پایبند بوده و آنها را رعایت کند.
۲) ثبت شرکت در سامانه ی ثبت شرکت ها
بعد از اینکه شرکا نوع شرکت خود را تعیین کردند و از نهاد حسابداران رسمی نیز مجوزهای لازم را اخذ نمودند باید شرکت خود را به ثبت برسانند. برای این کار باید در ابتدا باید وارد سامانه اینترنتی ثبت شرکت ها و مؤسسات شوند و سپس اقدام به تکمیل فرم های مربوطه کنند. محتوای فرم های مورد نیاز به شرح زیر می باشد:
- اطلاعات عمومی شرکت،
- تکمیل فرم اطلاعات متقاضی (مشخصات، نشانی و…)
- مشخص نمودن نام های درخواستی و پیشنهادی برای شرکت (انتخاب ۵ نام پیشنهادی)
- مشخص کردن موضوع فعالیت (حسابداری و حسابرسی و…)
- میزان سرمایه ی صرف شده در شرکت (بسته به نوع شرکت تجاری)
- نام اعضا و مدیران شرکت (نام و نشانی و سمت و…)
پس از تکمیل فرم های مربوطه نیاز است مجوزها و مدارکی را که از نهادهای مربوطه برای ثبت شرکا دریافت کرده ای را نیز در سایت بارگذاری کنید. پس از همه ی این موارد نیاز است به صورت فیزیکی مدارکی همچون اسناد هویتی مؤسسین، اقرارنامه مؤسسین، گواهی عدم سوءپیشینه شرکا، تقاضانامه و اساسنامه امضا شده توسط مدیران را به اداره ثبت شرکت ها ارسال کرده و منتظر تأیید آنها شوید. پس از تأیید رسمی توسط این ارگان ها زمان تبلیغ و معرفی شرکت رسیده است. در راستای این امر لازم است آگهی خود را در روزنامه های رسمی کشور به چاپ برسانید.
هزینه ی ثبت شرکت حسابداری
اگر شما قصد دارید شرکت حسابداری با مسئولیت محدود و یا سهامی خاص را به ثبت برسانید باید بدانید که هزینه انجام هر دوی این شرکت ها تا حدودی به یک میزان می باشد. در واقع در هر مرحله باید هزینه ی مورد نظر را پرداخت کنید. اگر بخواهید لیستی از هزینه های ثبت شرکت داشته باشید به موارد زیر دقت کنید:
- هزینه چاپ آگهی تأسیس در روزنامه کثیرالانتشار
- هزینه مربوط به حق الثبت
- هزینه تهیه لوازمی چون پوشه، گیره، پاکت و وسایل این چنین
- هزینه ی پست
- کارمزد موسسه ثبت
- هزینه انتخاب نام برای شرکت
- هزینه مربوط به حق الوکاله وکیل
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت حسابداری
تمامی مدارک مورد نیاز در ثبت شرکت حسابرسی به شرح زیر میباشند:
- مدارک شناسایی از جمله کارت ملی و شناسنامه همه ی اعضای شرکت
- خط تلفن همراه به نام اعضای شرکت
- همه اعضا در سامانه ثنا فوه قضایی ثبت نام کرده باشند
- اخذ و ارائه مجوزهای لازم در صورت نیاز
فعالیت های مربوط به شرکت حسابداری
امروزه خدمات ارائه شده توسط شرکت های حسابرسی در بین شرکت های تجاری و مدنی کاملاً شناخته شده است و روزبه روز نیاز به این شرکت ها بیشتر می شود. درواقع صاحبان شرکت های تجاری برای رهایی از مشکلات و دغدغه های حسابداری ترجیح می دهند آنها را به متخصصین این حرفه بسپارند. نیازمندان به حسابدار برای استخدام این اشخاص باید به شرکت های حسابداری مراجعه و از آنها درخواست نیرو کنند.
به طور کلی خدماتی که شرکت های حسابرسی ارائه می دهند به سه دسته ی کلی زیر تقسیم بندی می شود:
- کارهای مشاوره ای
کارهای مشاوره ای شامل توصیه های مالی به صاحبان شرکت هاست که چطور روند کاری در حوزه ی حسابداری را بهبود بخشند. در واقع این امر برای همه ی زمینه هایی که در بخش حسابداری و مالی یک شرکت دخیل هستند برنامه ای را ارائه و بر آن نظارت می کند. به عنوان مثال ارائه ی مشاوره در استخدام نیروی انسانی برای بخش حسابداری، مشاوره ی تنظیم قرارداد، مشاوره ی سرمایه گذاری و… که همگی برای بهبود روند کاری شرکت به مدیر شرکت کمک می کنند.
- کارهای عملیاتی
شرکت های حسابرسی در راه اندازی سیستم حسابداری یک شرکت، طراحی و راه اندازی سیستم انبار و راه اندازی نرم افزار حسابداری نیز فعالیت می کنند که همه ی این ها در دسته ی کارهای عملیاتی شرکت های حسابداری قرار می گیرند.
- کارهای اجرایی
خدمات اجرایی شرکت های حسابداری جزو اصلی ترین بخش از فعالیت های این شرکت ها می باشد. از جمله ی این خدمات می توان به ثبت سند، تنظیم صورت حقوق دستمزد، تنظیم اظهارنامه مالیاتی و دادرسی مالیاتی، تنظیم لیست بیمه و مالیات و ارسال آنها، بررسی حساب ها و رفع مغایرت و اختلاف حساب شرکا، برنامه ریزی و اجرای عملیات تهیه بهای تمام شده کالای ساخته شده و… اشاره کرد.