مشاوره رایگان: ۸۸۳۱۴۵۳۲/ ۸۸۳۱۴۵۳۲ (۰۲۱)

دسته بندی :

الفبای طراحی کدینگ حسابداری

حسابداران افرادی هستند که معمولاً با همه‌ی موضوعاتی که به نحوی با عملیات مالی شرکت‌ها و سازمان‌ها ارتباط پیدا می‌کند، سر و کار دارند؛ به همین خاطر باید قبل از هر چیز یک نظم کلی را در موضوعات مالی شرکت ایجاد کرده و آن‌ها را در قالب عناوین اصلی و فرعی سامان بخشند.

در غیر این صورت کارهای انجام شده به درستی قابل پیگیری نخواهند بود. این مسئله به ویژه برای شرکت‌ها و سازمان‌هایی که دارای ساختار گسترده و شبکه‌های پیچیده‌ی مالی هستند، ضرورت بیشتری پیدا می‌کند؛ زیرا انبوهی از اطلاعات مالی ایجاد شده و باید مدیریت شوند که این مدیریت جز از طریق ایجاد یک نظم کلی امکان‌پذیر نیست.

متخصصان و متفکران حسابداری برای حل این مسئله و چالش‌های مرتبط با آن، سیستمی را با عنوان کدینگ حسابداری در نظر گرفته‌اند که از طریق آن می‌توان یک سیستم یکپارچه و منظم برای قرار گرفتن اطلاعات مالی در ذیل هر کدام از عناوین اصلی یا فرعی طراحی کرد.

بیشتر بخوانید »»» تشکیل پرونده کد اقتصادی

از آنجایی که طراحی کدینگ حسابداری ممکن است کار نسبتاً آسانی برای حسابداران نباشد، در این مقاله تصمیم گرفتیم شما را با الفبای طراحی کدینگ حسابداری آشنا کرده و نکاتی را در این زمینه توضیح دهیم.

کدینگ حسابداری چیست؟

کدینگ حسابداری به زبان ساده به دسته‌بندی و مرتب کردن عناوین فعالیت‌های مرتبط با حسابداری گفته می‌شود که امکان چینش موضوعات مالی و عملیات‌ها را بر اساس موضوع فعالیت و سطح فعالیت برای حسابداران امکان‌پذیر می‌کند.

در این روش هم سرفصل‌های اصلی و فرعی فعالیت‌ها مشخص می‌شود و هم ارتباط بین آن‌ها برای کسانی که قرار است به اطلاعات دسترسی پیدا کنند، روشن می‌گردد. 

الفبای طراحی کدینگ حسابداری
الفبای طراحی کدینگ حسابداری

طراحی کدینگ حسابداری سبب می‌شود تا اطلاعات مالی به راحتی قابل تفکیک باشند و در مواقع لزوم دسترسی به آن‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن صورت گیرد.

بیشتر بخوانید »»» ارائه خدمات حسابرسی در شرکت حسابداری محاسبان تلاشگر خبره

آیا همه‌ی کسب و کارها باید کدینگ حسابداری داشته باشند؟

کدینگ حسابداری چیز عجیب و غریبی نیست! در واقع به نظمی که سبب جلوگیری از آشفتگی اطلاعات مالی می‌شود، کدینگ حسابداری می‌گوییم.

به همین خاطر طراحی کدینگ حسابداری برای تمام سازمان‌ها، شرکت‌ها و کسب و کارها اعم از کوچک و بزرگ یا دولتی و خصوصی ضرورت دارد.

البته این ضرورت به نسبت میزان پیچیدگی یا سادگی فعالیت آن‌ها و همچنین حجم عملیات مالی می‌تواند کم یا زیاد باشد؛ به طوری که کسب و کارهای بزرگ حتماً باید متناسب با فعالیت‌هایشان کدینگ حسابداری را برای خود طراحی کنند، اما به هر حال دیر یا زود هر کسب و کاری باید به فکر طراحی کدینگ حسابداری بیفتد تا در انجام عملیات مالی و دسته‌بندی و پیگیری آن‌ها مشکلی به وجود نیاید.

الفبای طراحی کدینگ حسابداری
الفبای طراحی کدینگ حسابداری

کدینگ‌ها انواع مختلفی دارند که عبارتند از:انواع کدینگ‌ها کدامند؟

  • کدینگ حفظی
  • کدینگ متوالی یا سریالی
  • کدینگ سلسله مراتبی
  • کدینگ وجهی
  • کدینگ توده‌ای

در کدینگ حفظی کلمات و اسم‌ها به صورت مخفف نوشته می‌شوند تا تلفظ و به کار بردن آن‌ها راحت‌تر باشد. در کدینگ متوالی یا کدینگ سریالی، داده‌ها توسط دنباله‌ای از اعداد به صورت پشت سر هم کدگذاری می‌شوند.

بیشتر بخوانید »»» شرکت حسابداری ، موسسه حسابداری

کدینگ سلسله مراتبی اشاره به نوعی از کدینگ دارد که دارای ترتیب منطقی و قابل گسترش هستند.

در کدینگ حسابداری توده‌ای به یک حساب معین در یک دوره‌ی مالی معین اعدادی اختصاص داده می‌شود و در نهایت کدینگ وجهی نیز اشاره به سیستم‌های کدگذاری داده به صورت قراردادی دارد.

 

کدینگ حسابداری چگونه طراحی می‌شود؟

در طراحی کدینگ حسابداری باید به مواردی مانند اصول و استانداردهای حسابداری، فعالیت‌های سازمان یا شرکت، کنترل‌های داخلی و گزارش‌های مورد نیاز داخلی و یا بیرون از سازمان توجه کرد و بر این اساس ساختاری را طراحی نمود.

الفبای طراحی کدینگ حسابداری
الفبای طراحی کدینگ حسابداری

منظور از اصول حسابداری آن است که تمام سیستم‌های کدینگ برای هر نوع از کسب و کار باید در اصول طراحی و در نظر گرفتن بخش‌های کلی از قوانین خاصی پیروی کنند.

فعالیت‌های شرکت نیز ناظر به نوع فعالیت‌ها و میزان آن‌ها است که با توجه به فعالیت‌های اصلی، فرعی و حاشیه‌ای تنظیم می‌شوند.

بیشتر بخوانید »»» گزارش فصلی و ارزش افزوده در حسابداری شرکتی

کنترل‌های داخلی نیز اگرچه ممکن است در بسیاری از سازمان‌ها به دلیل ساختار مشابه بروکراتیک شبیه به هم باشند، اما معمولاً متناسب با خود سازمان در نظر گرفته می‌شوند.

گزارش‌های درون و برون سازمانی نیز گزارش‌هایی هستند که باید در انجام عملیات مالی لحاظ گردند و یا ارائه شوند.

 

سطوح استاندارد در طراحی کدینگ حسابداری کدامند؟

منظور از سطوح استاندارد، سطوحی است که شامل انواع حساب‌های مختلف است. بر این اساس سطوح متداول دسته‌بندی عبارتند از: سطح گروه، سطح کل، سطح معین، سطح تفصیلی. سطح گروه عنوان کلی حساب‌ها را در بر می‌گیرد و آن‌ها را بر اساس عناوین کلی از هم تفکیک می‌کند.

معمولاً در طراحی کدینگ این عناوین با ارقامی به عنوان کد مشخص می‌شوند. سطح کل ناظر به حساب‌هایی هستند که در دفترهای مالی ویژه، تنظیم گزارش‌ها و صورت‌های مالی لحاظ می‌شوند. از حساب‌های معین نیز به منظور دسته‌بندی و متمایز کردن حساب‌های کل استفاده می‌شود.

الفبای طراحی کدینگ حسابداری
الفبای طراحی کدینگ حسابداری

سطوح تفصیلی نیز شامل حساب اشخاص، ثبت هزینه‌ها و ثبت محاسبات و عملیات به صورت تفصیلی است. سطح تفصیلی در سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف متناسب با پیچیدگی آن‌ها ممکن است شاخ و برگ بیشتری پیدا کند و خود زیرمجموعه‌های دیگری را در بر بگیرد.

معمولاً برای آن که مشاهده اطلاعات به راحتی انجام‌پذیر باشد از رنگ‌های مخصوص برای نشان دادن سطوح مختلف استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید »»» میزان مالیات بر حقوق در سال ۹۷ چقدر خواهد بود؟

دیگر مقالات مفید سایت نوین ارقام:

برای مشاهده سایر مقالات موسسه نوین ارقام ماندگار  اینجا کلیک کنید

اطلاعات تماس :

ایمیل: info@novinacc.com

تلفن ثابت : ۷۷۹۲۱۳۵۲ – ۷۷۹۰۸۷۳۳ – ۷۷۹۲۹۸۱۰ 

تلفن همراه : ۰۹۱۲۸۴۳۲۷۷۳

آدرس : تهران، نبش اتوبان نواب، خیابان محبوب مجاز شرقی، پلاک 261، طبقه اول، واحد 5


Source

سایر مقالات موسسه نوین ارقام ماندگار تراز

      ثبت شرکت خصوصی

ثبت شرکت خصوصی

راه اندازی شرکت خصوصی یک سرمایه گذاری هیجان انگیز است. که نیاز به برنامه ریزی و اجرای دقیق دارد. ثبت شرکت

ادامه مطلب »

ثبت شرکت مدلینگ

ثبت شرکت مدلینگ یکی از مواردی است که برای ورود به دنیای مدلینگ بسیار مهم است. ثبت شرکت مدلینگ به معنای

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *