مشاوره رایگان: ۸۸۳۱۴۵۳۲/ ۸۸۳۱۴۵۳۲ (۰۲۱)

دسته بندی :

تغییر آدرس شرکت

تغییر آدرس شرکت

تغییر آدرس شرکت چگونه است؟ هر شرکتی ممکن است به دلایل مختلفی نیاز به تغییر نشانی قانونی داشته باشد. وقتی شرکت را ثبت می کنید آدرس فعالیت تان در اساسنامه مشخص می شود. شرکت شما باید محلی اداری برای فعالیت داشته باشد. دقت کنید که در ابتدای شروع فعالیت نیازی به این آدرس اداری ندارید و هر آدرسی را می توانید وارد کنید.

طبیعی است که اگر آدرس شرکت تان تغییر کند باید مراحل ثبت مربوط به آن را دنبال نمایید.

تغییر آدرس چگونه اتفاق می افتد؟

پس از اینکه ثبت شرکت خود را انجام دادید تا دو ماه زمان دارید که یک مکان اداری برای دفتر کارتان را معرفی نمایید. در این مدت باید برای تشکیل پرونده مالیاتی و نیز دریافت کد اقصادی اقدام کنید. وقتی می خواهید کد اقتصادی دریافت کنید باید ابتدا یک آدرس مناسب و اداری داشته باشید.

آدرسی که برای شرکت شما ثبت می شود نشانی قانونی آن است. هنگامی که این آدرس تغییر می کند و یا شعبه های جدیدی به شرکت شما اضافه می شود باید این موارد را به اطلاع اداره ثبت شرکت ها برسانید. این کار از طریق صورتجلسه تغییرات انجام شده و آگهی آن در روزنامه رسمی منتشر می شود.

نیاز است همه شرکا و سهامداران با تغییر آدرس شرکت موافق باشند و این موضوع در یک صورتجلسه به اطلاع اداره ثبت برسد. برای انجام این کار مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شده و سهامداران یا شرکاء (بسته به قالب ثبتی شرکت) تصمیم بر تغییرات لازم می گیرند. پس از آن صورتجلسه مکتوب شده و همه افراد آن را امضاء می زنند.

تصمیم برای تغییر آدرس یک شرکت معمولا توسط مجمع فوق العاده عمومی گرفته می شود. در صورتی که اساسنامه اجازه بدهد هیات مدیره هم می تواند برای تغییر آدرس شرکت و یا ثبت شعبه های جدید اجازه داشته باشد.

چه مدارکی برای تغییر آدرس شرکت لازم است؟

  • سهامداران و هیات مدیره همگی باید تصویر مدارک شناسایی شان را ارائه دهند.
  • روزنامه تاسیس و آگهی تاسیس شرکت هم لازم است. (ارائه تصویر هر دو کافی است)
  • اگر تغییراتی در شرکت داشته اید باید تصویر آگهی آخرین تغییرات را هم تحویل دهید.

مراحل لازم برای ثبت تغییر آدرس

  • ابتدا باید مجمع عمومی تشکیل شده و همه یا اکثریت سهامداران در آن حضور داشته باشند. (اگر اکثریت سهامداران حضور دارند رعایت تشریفات دعوت ضروری است)
  • صورتجلسه تغییر آدرس تشکیل می شود.
  • حاضرین صورتجلسه (همه صفحات آن را) امضاء می کنند.
  • صورتجلسه در سامانه ثبت شرکت ها، ثبت شده و تاییدیه دریافت می شود.
  • در این مرحله باید مدارک را به سازمان ثبت شرکت ها فرستاده و تاییدیه لازم را دریافت نمایید.
  • پیش نویس آگهی تهیه می شود.
  • باید به اداره ثبت مراجعه کرده و پیش نویس گفته شده را امضاء کنید. در این مرحله باید مبلغ حق ثبت را هم پرداخت نمایید.
  • آگهی تغییر آدرس شرکت در روزنامه رسمی کشور منتشر می شود.

تغییر آدرس چقدر طول می کشد؟

ممکن است این پروسه برای افراد و شرایط متفاوت، زمان متفاوتی بطلبد. به صورت کلی می توان گفت از زمانی که مدارک را به اداره ثبت تحویل می دهید تا وقتی که آگهی منتشر شود حدود 2 هفته زمان لازم است.

تغییر آدرس برای شرکت سهامی خاص

تغییر آدرس برای این قالب ثبتی به همان روشی است که گفتیم و نیاز به تشکیل مجمع عمومی فوق العاده دارد. یک تفاوت در اینجا وجود دارد. علاوه بر این که صورتجلسه تنظیم شده و توسط افراد امضاء می شود، سهامداران باید لیست جداگانه ای تهیه کنند که میزان سهام شان را مشخص کند. همه سهامداران باید این لیست را هم امضاء نموده و به اداره ثبت تحویل دهند.

تغییر آدرس برای شرکت مسئولیت محدود

برای این نوع شرکت هم مسیری که باید طی کنید همان است که گفتیم. دقت کنید که در این جا نیازی به تهیه لیست جداگانه و امضای آن وجود ندارد.

تغییر کد پستی چیست؟

ممکن است به جای تغییر آدرس با عبارت تغییر کد پستی مواجه شوید. مسلما این دو به یک معنی هستند زیرا هر آدرس یک کد پستی منحصر به فرد دارد.

نکاتی که باید بدانید

  • صورتجلسه گفته شده را باید حتما روی سربرگ رسمی شرکت تنظیم نموده و مهر شرکت را هم پای آن بزنید.
  • 3 نسخه ازصورتجلسه باید تنظیم شود و همه افراد هر دو نسخه را امضاء نمایند.
  • اگر کد پستی تغییر کرده است باز هم به تنظیم صورتجلسه احتیاج دارید.
  • اگر تغییر در آدرس برای شرکت سهامی خاص است سهامداران باید لیست سهام و میزان آن را هم تهیه کرده، امضاء نموده و تحویل دهند.
  • دقت کنید که امضاء تمامی صفحات صورتجلسات ضروری است و در غیر این صورت اعتبار نخواهد داشت.

صورتجلسه تغییر آدرس شرکت

صورتجلسه تغییر آدرس شرکت

رعایت نکات زیر در تنظیم صورتجلسه مذکور لازم است.

  • لازم است صورتجلسه را در سه نسخه تهیه کنید. تمامی این نسخه ها باید توسط شرکا و اعضای هیات مدیره امضا شود.
  • در برگه صورتجلسه باید سربرگ و لوگوی شرکت مشخص باشد.
  • در صورتی که تغیر کوچکی در آدرس شرکت رخ داده است کافی است صورتجلسه را تنظیم کنید و نیازی به تشکیل جلسه مجمع وجود ندارد. منظور از تغییر کوچک در آدرس این است که مثلا فقط چند متر دفترتان جا به جا شده باشد یا این که از یک کوچه به کوچه ای دیگر در همان محدوده نقل مکان کرده باشید.
  • اگر هیات مدیره وظیفه و اختیار تغییر آدرس را بر عهده دارد باید صورتجلسه را تنظیم کند. هیات مدیره 3 روز وقت دارد تا صورتجلسه را به اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید.

شرایط تغییر آدرس از تهران به شهرستان

در صورتی که تغییر آدرس شما از شهری به شهر دیگر است در واقع واحد ثبتی هم تغییر می کند. مثلا اگر قرار است آدرس شرکت تان از تهران به یکی از شهرستان ها تغییر کند ابتدا باید صورتجلسه را برای دریافت آگهی تغییرات به اداره ثبت اسناد تهران بفرستید و سپس مراحل لازم را در شهرستان مربوطه دنبال نمایید.

در این جا شماره ثبت شرکت شما تغییر می کند اما تغییر دیگری نخواهیم داشت. شناسه ملی شرکت، مجوزها، شخصیت شرکت، نام و… بدون هیچ تغییری باقی خواهد ماند.

اداره مالیات و تغییر آدرس

وقتی آدرس شرکت تغییر کند این موضوع در روزنامه کثیرالانتشار منعکس می شود. پس از آن با در دست داشتن روزنامه به اداره مالیات رفته و تغییر آدرس تان را اعلام کنید تا در این اداره هم ثبت گردد.

چگونه متوجه شوم که هیات مدیره اختیار تغییر آدرس را دارد یا خیر؟

این موضوع را از دو روش می توانید متوجه شوید و بستگی دارد که کدام مرجع اختیار گفته شده را به هیات مدیره داده باشد.

  • اگر مجمع عمومی موسسین این اختیار را به هیات مدیره داده است، در اساسنامه می توانید آن را ببینید. معمولا در ذیل آدرس شرکت این تفویض اختیار دیده می شود. علاوه بر این در روزنامه رسمی تاسیس شرکت هم می توانید این موضوع را ببینید.
  • ممکن است شرایط این گونه باشد که مجمع عمومی موسسین از ابتدا این اختیار را به هیات مدیره نداده باشد. در این صورت طبیعی است که چنین چیزی را در اساسنامه و روزنامه رسمی مشاهده نمی کنید. با این شرایط هم اگر مجمع عمومی فوق العاده این اختیار را به هیات مدیره داده باشد، این تصمیم بر اساس اساسنامه گرفته شده وبه ثبت قانونی می رسد. در این جا هم شما با مطالعه روزنامه رسمی تغییرات شرکت متوجه این تفویض اختیار به هیات مدیره می شوید.

شرکت بیمه و تغییر آدرس

شرکت بیمه یکی از نهادهای قانونی است که لازم است در جریان تغییر آدرس شما باشد. برای انجام این کار باید روزنامه حاوی تغییر آدرس را به کارشناس بیمه تحویل دهید.

دقت کنید که اگر آدرس تان را به بیمه تامین اجتماعی اعلام نکنید ممکن است با مراجعه آنها به محل قبلی و عدم حضور شما، برایتان دردسرهایی به وجود بیاید. حتی احتمال دارد کد کارگاهی تان مسدود شود.

چرا تغییر آدرس شرکت؟

تغییر در شرکت ها همیشه پیش می آید و یک موضوع طبیعی است. ممکن است شما مجبور شوید آدرس تان را عوض کنید یا این که خودتان و به صورت دلخواه این کار را انجام دهید.

مثلا اگر کارتان صادرات است ممکن است متوجه شوید فعالیت در شهرهای مرزی برایتان سودآورتر است و به همین دلیل آدرس شرکت را عوض کنید. ممکن است پس از مدتی متوجه شوید که تغییر آدرس تان باعث می شود بیشتر دیده شوید و در نتیجه کسب و کارتان موفق تر عمل کند.

جا به جایی شرکت می تواند به دلایل زیادی از جمله معروفیت بیشتر، صرفه جویی در هزینه ها، تغییر محل کار و زندگی و… رخ دهد. پیشنهاد می کنیم در این مورد ابتدا با افراد مجرب مشورت نموده و سپس برای تغییر آدرس اقدام کنید.

ایجاد شعبه برای شرکت

ایجاد شعبه از جهاتی به تغییر آدرس مربوط است زیرا یک آدرس جدید به آدرس اصلی شما اضافه می کند. هنگام تاسیس شرکت، آدرس شعبه اصلی به عنوان شرکت مادر مشخص خواهد شد.

در صورتی که بخواهید شعبه جدیدی برای شرکت داشته باشید ابتدا باید مجمع عمومی و فوق العاده تشکیل شده و پس از آن مراتب را به اداره ثبت شرکت ها اطلاع دهید. پس از آن هم باید آگهی های لازم را در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار منتشر نمایید.

سوالات متداول

هزینه تغییر آدرس چقدر است؟

برای اطلاع دقیق از این موضوع با کارشناسان ما در نوین ارقام تماس بگیرید.

صورتجلسه تغییر آدرس چگونه است؟

بسته به قالب ثبتی شرکت تان این صورتجلسه می تواند متفاوت باشد. هنگامی که به کارشناسان ما مراجعه کنید با توجه به شرایط و نوع شرکت تان همه مراحل لازم توسط آنها طی می شود.

اعضاء چه مدارکی را باید ارائه دهند؟

سهامداران باید تصویر مدارک شناسایی و نیز میزان سهام شان را اعلام کنند.

چند نوبت آگهی برای تغییر آدرس از یک واحد ثبتی به واحد دیگر لازم است؟

برای انجام این کار دو نوبت آگهی ثبتی، دو نوبت آگهی روزنامه رسمی و دو نوبت آگهی روزنامه کثیرالانتشار باید انجام شود. یکی از این موارد در مبدا و دیگری در مقصد انجام خواهد شد.

پس از تغییر آدرس چه کاری باید انجام داد؟

همان طور که گفتیم پس از تغییر آدرس باید اداره مالیات و اداره بیمه را در جریان تغییر آدرس تان قرار دهید. عدم انجام این کار می تواند برایتان مشکلات جدی درست کند پس هر چه سریع تر این کار را انجام دهید.

تغییر کد پستی با تغییر آدرس فرق دارد؟

خیر. هر گونه تغییر در کد پستی نیاز به طی کردن فرآیندی دارد که در مطلب بالا گفتیم.

سایر مقالات موسسه نوین ارقام ماندگار تراز

      ثبت شرکت خصوصی

ثبت شرکت خصوصی

راه اندازی شرکت خصوصی یک سرمایه گذاری هیجان انگیز است. که نیاز به برنامه ریزی و اجرای دقیق دارد. ثبت شرکت

ادامه مطلب »

ثبت شرکت مدلینگ

ثبت شرکت مدلینگ یکی از مواردی است که برای ورود به دنیای مدلینگ بسیار مهم است. ثبت شرکت مدلینگ به معنای

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *