رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد با تاکید بر اینکه باید هر چه سریعتر قانون مالیات بر ارزش افزوده طلا اصلاح شود و با اصلاحات جدید به اجرا درآید، گفت: متاسفانه در حال حاضر ۱۳۰ کارگاه تولیدی طلا با کمترین ظرفیت مشغول فعالیت هستند و ۱۹۰ کارگاه تولیدی طلا یعنی حدود ۷۰ درصد تعطیل شده و تعداد ۲۰۰۰ کارگر بیکار شدهاند. باقر معبودینژاد در میزگرد مشکلات مالیاتی صنف طلا و اخذ مالیات بر ارزش افزوده از اصل ارزش طلا که در محل این خبرگزاری برگزار شد، در خصوص قوانین مالیات بر ارزش افزوده اظهار کرد: همانطور که میدانید طلا کالای مصرفی نیست، سرمایهای برای تولیدکننده و مصرفکننده به شمار می رود که مجدداً با حفظ ارزش واقعی به چرخه تولید بر میگردد، اگر برای هر بار مبادلات مالیات بر ارزش افزوده از کل فروش مالیات از مصرف کننده دریافت شود مالیات مکرر و اجحاف در حق خریدار صورت میگیرد که با سه بار معامله باید معادل کل قیمت طلا مالیات و هزینه پرداخت کند که این گونه خریدار از خرید منصرف و این مساله باعث کسادی و رکود در بازار طلا و تعطیلی و ترک کسب بیش از ششصد فعال اقتصادی شده است.
وی ادامه داد: اگر امروز مصرفکننده طلایی را خریداری میکند برای او سرمایه محسوب میشود و هر زمان بخواهد میتواند از آن به عنوان سرمایه استفاده کند.
رییس اتحادیه طلا و جواهر مشهد با تاکید بر اینکه طلا سرمایه و ابزار تولید است، ادامه داد: نباید از ارزش طلا مالیاتی دریافت گردد بلکه از ارزش افزوده یعنی خدمات( اجرت ساخت ) باید مالیات دریافت شود، کشورهایی مثل ایتالیا، ترکیه، هند، چین و تایلند که در حوزه صادرات طلا فعالیت دارند فقط از خدمات مالیات دریافت میکنند و بازارهای جهانی را قبضه کردهاند، صادر کننده ما به علت افزایش ۹ درصد به هزینه تولید توان رقابت با کشورهای دیگر را ندارد، بلکه مصنوعات خارجی به طور قاچاق و ارزان بیرویه وارد کشور میشود، مبادلات جهانی طلا در سال بیش از هفتصد میلیارد دلار است که متأسفانه سهم کشور ما از صادرات طلا صفر است.
معبودینژاد خاطرنشان کرد: اگر فرض کنیم طلا ۱۸ عیار گرمی ۱۴۰ هزار تومان و اجرت ساخت و سود آن ۲۰ هزار تومان باشد جمع فاکتور ۱۶۰هزار تومان باشد که طبق قانون مصرف کننده باید از ۱۶۰هزار تومان ۹ درصد مالیات پرداخت کند، اگر قانون اصلاح شود مصرف کننده فقط باید از خدمات که گرمی ۲۰ هزار تومان است مالیات بدهد، مصرف کننده در زمان خرید مبلغ کمتری را پرداخت میکند و زمان فروش کمتر ضرر می کند، در حقیقت با همان وجه طلای بیشتری خریداری میکند.
وی خاطرنشان کرد: در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، کارگاههای زیادی در بخش تولید و توزیع تعطیل و متأسفانه تعداد زیادی از صنعتگران و فعالان در این صنف بیکار شدند و مشکلات زیادی برای آنان بوجود آمد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر مشهد با بیان اینکه باید هر چه سریعتر قانون مالیات بر ارزش افزوده اصلاح شود و با اصلاحات جدید به اجرا درآید، اظهار کرد: متأسفانه قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده حدود ۹ سال در حال اجراست، با توجه به مشکلات به وجود آمده نمایندگان محترم مجلس قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده را تمدید نکردند ، دولت لایحه اصلاحات انجام شده در این قانون را به مجلس ارائه و باید این اصلاحات در آینده نزدیک در صحن علنی مجلس مطرح واصلاحات آن توسط نماینده گان محترم تصویب گردد.
معبودینژاد ادامه داد: دولت لایحه اصلاحی را به مجلس ارائه کرده و مصرف کننده باید بجای ۹ درصد از کل خرید ۳ درصد مالیات پرداخت کند ، ما معتقدیم این مشکل را حل نخواهد کرد ، مالیات باید فقط از خدمات دریافت شود و این به نفع تولید، اشتغال و صادرات است.
وی افزود: قانون مالیات بر ارزش افزوده بسیار مترقی و برای شفافسازی معاملات و مبادلات بسیار مؤثراست و به تعدیل ثروت کمک میکند، هر کس بیشتر مصرف کند مالیات بیشتری را باید بپردازد، دولت باید زیرساختها را آماده کند، این قانون مترقی نباید مانع وخلل در تولید واشتغال ایجاد کند و باعث بیکاری تعداد زیادی از هموطنان عزیزمان گردد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر مشهد با بیان اینکه در سال ۱۳۹۰ آمار کارگاههای تولیدی طلا و جواهر در شهر مشهد ۳۲۰ کارگاه فعال بوده و اداره محترم استاندارد نیز آن را تایید نموده است، بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر ۱۳۰ کارگاه تولیدی با کمترین ظرفیت مشغول فعالیت هستند و۱۹۰ کارگاه تولیدی طلا یعنی حدود ۷۰ درصد تعطیل شده و تعداد ۲۰۰۰ کارگر بیکار شدهاند .
رییس اتحادیه طلا و جواهر مشهد با بیان اینکه موضوع اشتغال، تولید و صادرات امری مهم و حیاتی برای کشور ما به شمار میرود، اظهار کرد: ما قبل از سال ۱۳۹۰ در حوزه طلا صادرات قابل توجهی داشتیم، بر اثر بی توجهی مسؤلین محترم ، متاسفانه امروزه با این مشکلات از سهم ۷۰۰ میلیارد دلار مبادلات سالانه طلا در سطح جهان ، سهم کشور ما صفر است که این موضوع جای بسی تأسف دارد.
معبودینژاد با بیان اینکه در چند سال گذشته تمامی اتحادیه های سراسر کشور خواهان اصلاح قانون بودند وبا حضور در اداره امور مالیاتی و مجلس شورای اسلامی مذاکرات زیادی را برای اصلاح قانون انجام دادند، افزود: متاسفانه گوش شنوائی نیست، طلا فروشان کارشان بسیار شفاف است، برای خرید و فروش یک گرم طلا فاکتور صادر می کنند، در آخرین مذاکره با نمایندگان محترم مجلس که منجر به یک صورت جلسه کتبی شد، سازمان امور مالیاتی موظف شده حداکثر ظرف ۶ ماه پس از ابلاغ این قانون سامانه فروش و نرم افزارهای آن را فراهم کند ولی این امرپس از سالها تا کنون تحقق نیافته و مالیاتها بصورت علی الرأس از مؤدی دریافت می گردد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر ادامه داد: در هفته گذشته جلسهای در اتاق بازرگانی ایران بین نمایندگان محترم مجلس و مسؤلین اتحادیههای طلا و جواهر بر گذار شد که در آن جلسه تاکید بر اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده شد که فقط از خدمات مالیات اخذ گردد نه از کل فروش.
معبودینژاد افزود: در نهایت باید بگویم اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده طلا امری مهم و حیاتی بشمار میآید و همچنین مشکلات موجود در استان نیز برای ما حائز اهمیت بوده و هست.
رییس اتحادیه طلا و جواهر مشهد با بیان اینکه در حال حاضر باتوجه به رکود حاکم بر اقتصاد و بازار متأسفانه هرساله مالیات هم افزایش پیدا میکند، بیان کرد: متاسفانه ممیز سالاری وجود دارد، به افزایش حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد قناعت نکرده و مبالغ فاحشی را از همکاران ما مطالبه می کنند که ناعادلانه وغیر قابل پرداخت است.
معبودینژاد با بیان اینکه باید در رفع مشکلات کارگروهی متشکل از اتحادیه، استانداری وامور مالیاتی تشکیل گردد در این کارگروه مشکلات مالیاتی صنف طلا را بررسی ومرتفع کنند، خاطرنشان کرد: امیدواریم روزی قانون مالیات بر ارزش افزوده از اصل طلا حذف شود و رونق در کسب و کار طلافروشان ایجاد و ما شاهد افزایش روز افزون تولید ، اشتغال ودر نهایت صادرات و ارزآوری در کشورمان باشیم.