مشاوره رایگان: ۸۸۳۱۴۵۳۲/ ۸۸۳۱۴۵۳۲ (۰۲۱)

دسته بندی :

کدینگ حسابداری

یکی از مهمترین و اصولی ترین بخش سیستم های مالی، کد بندی سرفصل های حسابداری براساس استانداردهای حسابداری می باشد، که با توجه به نوع فعالیت هر شرکت برخی از سرفصل ها متغیر می باشد.

حسابداران برای سهولت در کار، امکان شناسایی بهتر و سریعتر حسابها و همچنین عطف و ربط آنها به هر یک از حساب ها یک کد خاص اختصاص می دهند.

تعریف صحیح و اصولی کدینگ حسابداری، مدیریت و کاربران را در امر گزارش گیری کمک خواهد نمود تا تجزیه و تحلیل اطلاعات را به خوبی انجام دهند. باید توجه داشت هر چقدر سطح حساب بالاتر باشد سیستم گزارشگیری شفاف تر خواهد شد.

بیشتر بخوانید »»» شرکت حسابداری ، موسسه حسابداری

در سیستم های حسابداری کدهایی به صورت پله ای برای شناسایی حسابها طراحی شده است که این پله ای بودن کدها امکان گسترده نمودن گزارشات و دریافت سریع و دقیق اطلاعات را با حجم عملیات بسیار کم فراهم می نماید.

کدینگ حسابداری
کدینگ حسابداری

انواع کدینگ حسابداری

کدینگ حفظی

به فرآیند مخفف کردن کلمات به چند حرف که نمایانگر معنی آن کلمه هستند کدینگ حفظی می گویند. برای مثال “ح.د” به جای “حساب دریافتنی

 
کدینگ متوالی

هنگامی که از اعداد به صورت پی در پی برای انتساب به داده ها استفاده می کنیم از کدینگ متوالی بهره برده ایم که به “کدینگ سریالی” نیز مشهور است.

کدینگ سلسله مراتبی

کدهای سلسله مراتبی کدهایی هستند که حسابدار می تواند در صورت نیاز آنها را به صورت ساختار یافته و منطقی تا بی نهایت گسترش دهد.

بیشتر بخوانید »»» گزارش فصلی و ارزش افزوده در حسابداری شرکتی

کدینگ توده ای

در حسابداری به معنی اعدادی است که یک نفر می تواند به یک حساب در یک دوره مالی اختصاص دهد. این نوع کدینگ را “کدینگ حسابداری توده ای” می نامند.

کدینگ حسابداری
کدینگ حسابداری

کدینگ وجهی

کدینگ وجهی را می توان همانند یک قرارداد استاندارد برای انتساب به داده ها پیاده سازی کرد. در حسابداری یک سری از گروه اعداد است که نشان دهنده عنوان های متفاوتی است.

طراحی کدینگ حسابها

طراحی و تدوین کدینگ حسابها با توجه به نوع فعالیت شرکت، شرایط موجود و توسعه اجتناب ناپذیر فعالیت ها در آینده و نیز با توجه به اهداف و ضوابط زیر صورت می پذیرد:

  • اصول و مبانی استانداردهای پذیرفته شده حسابداری
  • نیازهای گزارشاتی مسئولین شرکت و کاربران سیستم
  • طراحی کدینگ متناسب با نوع و حجم فعالیت شرکت

 

کدینگ حسابداری
کدینگ حسابداری

جامعیت حسابها به گونهای که کلیه فعالیتها را تحت پوشش قرار دهد

برخی از کد های حسابداری برای انواع واحد های تجاری یکسان می باشد اما برخی دیگر متناسب با نوع و حجم عملیات واحد تجاری مختص به همان واحد است. مثل حساب کالای در جریان ساخت که مربوط به واحد های تولیدی و حساب پیمان در جریان پیشرفت مختص شرکت های پیمانکاری است.

بیشتر بخوانید »»» میزان مالیات بر حقوق در سال ۹۷ چقدر خواهد بود؟

ساختار حسابها

ساخت  و سطوح کلی حساب ها به ترتیب زیر تعیین گردیده است:

ـ گروه حساب

ـ حساب کل

ـ حساب معین

ـ حساب تفصیلی

اصول کلی رعایت شــده در شمــاره گذاری حسابهای کل، معین و تفصیلی به شرح زیـر  می باشد:

کدینگ حسابداری
کدینگ حسابداری

گروه حساب

گروه حساب کلی ترین طبقه حساب است و هر گروه در برگیرنده تعدادی حساب کل می باشد. به عنوان مثال گروه شماره ۱ به داراییهای جاری اختصاص داده شده است. همواره اولین رقم سمت چپ نشان دهنده گروه حساب می باشد.

بیشتر بخوانید »»» تشکیل پرونده کد اقتصادی

در گروه بندی حسابها، گروههای ۱ تا ۵ حسابهای ترازنامه ای، گروههای شماره ۶ الی ۸ حسابهای سود و زیانی و گروه شماره ۹ به سایر حسابها اختصاص می یابد.

حسابهای کل

حسابهای کل شامل حساب هایی است که دفتر کل براساس آن ها تفکیک خواهد شد و بر مبنای آنها تراز آزمایشی و حسابهای نهایی تنظیم می گردد. هر حساب کل بر حسب نیاز یک و یا چندین حساب معین را در بر می گیرد.

حسابهای معین

حسابهای معین به منظور تفکیک حسابهای کل به حسابهای جزیی تر مورد استفاده قرار می گیرند.

شماره حسابهای معین از پنج رقم تشکیل می شود که دو رقم سمت چپ آنها مشخص کننده حساب کل و دو رقم سمت راست مشخصه حساب معین می باشد:

کدینگ حسابداری
کدینگ حسابداری

به عنوان مثال حساب کل شماره ۱۰۱۰۲ به صندوق شرکت اختصاص داده شده است که اولین رقم سمت چپ آن نشاندهنده گروه حساب(داراییهای جاری)، رقم ۰۱ سمت چپ نشاندهنده حساب کل(موجودی نقد و بانک) و ۰۲ نشاندهنده حساب معین(صندوق شرکت ـ ریالی) می باشد .
هرحساب معین برحسب نیاز به اطلاعات  جزئی تر شامل تعدادی حساب تفصیلی قابل تفکیک خواهد بود.

حسابهای تفضیلی

شماره تفضیلی جهت گروههای مختلف از جمله مشتریان، پرسنل و بستانکاران شرکت تعریف می شود.هریک از گروه های تفصیلی به حسابهای معین خاصی ارتباط پیدا می کنند که در اطلاعات پایه سیستم تعریف خواهد شد.

حساب های تفضیلی شناور چیست؟

حساب تفضیلی شناور معمولا اسمی است که نرم افزارهای حسابداری، برای سطوح تفضیلی خود انتخاب می نمایند. اما چرا به بعضی از سطوح تفضیلی شناور گفته می شود؟

اگر به حالتی که حساب های معین نسبت به حسابهای کل دارند دقت شود، ملاحظه می گردد که هر حساب معین زیر گروه یک حساب کل و حتما به یک حساب کل و فقط به یک حساب کل ارتباط دارد؛ به همین منوال حسابهای تفضیلی غیر شناور حتما به یک و فقط یک حساب معین.

در صورتی که حسابهای تفضیلی شناور این چنین نیستند، حسابهای تفضیلی شناور می توانند بسته به تعریف و طراحی کدینگ به حسابهای معین بیشتری منسوب شوند.

کدینگ حسابداری
کدینگ حسابداری

از مزایای حسابهای تفضیلی شناور این است که امکان تهیه گزارشهای گردش عملیات، مانده و ریز حساب از یک حساب تفضیلی شناور به صورت سرجمع (بدون در نظر گرفت حساب معین) یا به تفکیک حسابهای معین درگیر با تفضیلی مذکور و یا برای یک معین خاص وجود دارد.

ما به منظور ارتقاء سطح عملی و کاربردی دوستان حسابدار سه نمونه از کدینگ حسابداری استاندارد را ارائه می نماییم.


دیگر مقالات مفید سایت نوین ارقام:

برای مشاهده سایر مقالات موسسه نوین ارقام ماندگار  اینجا کلیک کنید

اطلاعات تماس :

ایمیلinfo@novinacc.com

تلفن ثابت : ۷۷۹۲۱۳۵۲ – ۷۷۹۰۸۷۳۳ – ۷۷۹۲۹۸۱۰ 

تلفن همراه : ۰۹۱۲۸۴۳۲۷۷۳

آدرس : تهران، نبش اتوبان نواب، خیابان محبوب مجاز شرقی، پلاک 261، طبقه اول، واحد 5


Source

سایر مقالات موسسه نوین ارقام ماندگار تراز

      ثبت شرکت خصوصی

ثبت شرکت خصوصی

راه اندازی شرکت خصوصی یک سرمایه گذاری هیجان انگیز است. که نیاز به برنامه ریزی و اجرای دقیق دارد. ثبت شرکت

ادامه مطلب »

ثبت شرکت مدلینگ

ثبت شرکت مدلینگ یکی از مواردی است که برای ورود به دنیای مدلینگ بسیار مهم است. ثبت شرکت مدلینگ به معنای

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *