مشاوره رایگان: ۸۸۳۱۴۵۳۲/ ۸۸۳۱۴۵۳۲ (۰۲۱)

دسته بندی :

حسابداری مالیاتی چیست ؟

حسابداری ، که زبان تجارت و کسب و کار نیز نامیده می شود، به معنای تهیه و تنظیم صورت های مالی و جمع آوری اطلاعات اقتصای یک واحد مالی است.

علاوه بر این، از علم حسابداری، با عنوان سیستم اطلاعاتی حسابداری نیز یاد می شود زیرا برای پردازش و بررسی اطلاعات و داده های مالی واحدهای تجاری و سازمان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. 

سرفصل هایی که در این مقاله شرح داده می شوند شامل حسابداری مالیاتی، مفهوم مالیات، انواع مالیات، آموزش حسابداری مالیاتی ،حسابداری مالی ، حسابداری تکلیفی ، حسابداری دولتی، محاسبه مالیات حقوق، محاسبه مالیات بردرآمد اشخاص هستند.  

بیشتر بخوانید »»» تشکیل پرونده کد اقتصادی

حسابداری مالیاتی

پیش از این، بخش های دولتی و خصوصی به هم وابسته و پیوسته بودند اما همزمان با اجباری شدن مقوله مالیات، این دو بخش از هم جدا شدند.

علاوه براین، برای محاسبه میزان این مالیات ها، حسابداری به نام حسابداری مالیاتی تعریف و تعیین شد. این حسابداری به حسابدارها و ارگان های دولتی کمک می کند تا مالیات هر فرد یا واحد صنعتی و تجاری را به طور دقیق مشخص کنند. 
با توجه به اهمیت حسابداری، برای رشته حسابداری دو گرایش حسابداری مالیاتی و مالی در دانشگاه معرفی و در نظر گرفته شده است.

حسابداری مالیاتی
حسابداری مالیاتی

تحصیل در گرایش های حسابداری مالیاتی و مالی ، 2 تا 3 سال طول کشیده و فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان کمک ممیز مالیاتی ( فردی است که بر رعایت قوانین مالیات و پرداخت به موقع و صحیح مالیات نظارت دارد )، کمک حسابدار مالی، حسابرس و حسابدار نهاهای دولتی و خصوصی انجام وظیفه کنند. 

بیشتر بخوانید »»» خدمات حسابداری | خدمات حسابرسی

حسابداری مالی

حسابداری مالی، یکی از گرایش های حسابداری است و معمولا در آن، اطلاعات مالی به دست آمده سازمان دهی شده و برای عملکرد داخلی سازمان نیز شاخص های کمی تعریف می شود.

علاوه بر این، با کمک این حسابداری میتوان اطلاعات مالی را جمع آوری و دسته بندی نموده و به اطلاعات جامع مالی و اقتصادی دسترسی پیدا کرد. 

برخی از امکانات سیستم های حسابداری مالی شامل موارد زیر می شود:

صدور سندهای تعدیلی
تعریف کردن کد حساب ها
دریافت اتوماتیک سندها
تعریف دسته های مختلف اسناد
جستجو در اسناد
شرح سندهای پیش فرض

بیشتر بخوانید »»» شرکت حسابداری ، موسسه حسابداری
حسابداری مالی
حسابداری مالی

مفهوم مالیات

بر اساس تعریف سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، مالیات مقدار پولی است که پرداخت آن برای افراد و برخی از سازمان ها و موسسات اجباری بوده و در واقع یک نوع هزینه اجتماعی محسوب می شود.

لازم به ذکر است که مالیات،  از این جهت اجباری شده که همه افراد یک جامعه و کشور از امکانات و منابع آن استفاده می کنند و برای تامین و جایگزنی این منابع باید منابع مالی کافی وجود داشته باشد بنابراین ، مالیات بر اساس قوانین خاص وضع می شود. 
 علی رغم اینکه، با پرداخت مالیات، بخشی از درآمدهای سازمان های خصوصی به دولت منتقل می شود اما، همیشه این مالیات برای جبران هزینه ها مورد استفاده قرار نمی گیرد.

بلکه، گاهی نقدینگی دولت به دلیل هزینه کردن در بخش های عمومی کاهش یافته و دولت مجبور می شود برای جبران کمبود بودجه، از راه حل وضع مالیات استفاده کند. 

مفهوم مالیات
مفهوم مالیات

انواع مالیات 

در کل، مالیات ها به سه گروه مالیات مستقیم، مالیات غیر مستقیم و مالیات برارزش افزوده طبقه بندی می شوند که هر کدام را مختصرا توضیح میدهیم:

مالیات مستقیم
مالیات مستقیم که مالیات بر درآمد و ثروت نیز نامگذاری شده، به معنای دریافت بخشی از دارایی های افراد حقیقی و یا حقوقی است.

بیشتر بخوانید »»» گزارش فصلی و ارزش افزوده در حسابداری شرکتی

به طور معمول، در آمدهای اتفاقی، کشاورزی، مشاغل و املاک و دارایی هایی مانند ارث، زمین های مسکونی و زمین های بایر مشمول مالیات مستقیم هستند.  

مالیات غیر مستقیم
غالبا، برای مصرف انواع کالاهایی که بر اقتصاد تاثیر میگذارند، مالیات غیر مستقیم وضع می شود.  معمولا، پرداخت کننده این مالیات مشخص نیست و میتوان را به سهولت انتقال داد. 

مالیات بر ارزش افزوده
مالیات بر ارزش افزوده، نوعی از مالیات است که باید در ازای مصرف برخی کالاهای وارداتی و توزیعی و با توجه به ارزش کالا پرداخت شود.

این سیستم مالیاتی، اولین مرتبه توسط “فون زیمنس”در سال 1331 شمسی و برای غلبه بر مشکلات مالی کشور آلمان در نظر گرفته شد اما به دلایلی به اجرا در نیامد. اما بعد از آن، کشورهای اروپایی و آسیایی زیادی آن را به کار گرفتند. 

 

مالیات تکلیفی

مالیات تکلیفی، یک بخش از مالیاتی است که برای درآمد افراد وضع می شود و خود افراد مسئول پرداخت آن هستند (مثال این نمونه از مالیات، مالیاتی است که کارفرما از حقوق کارمند کسر کرده و برای اداره مالیات میفرستد).

در صورتی که، ما خدماتی را دریافت کنیم، باید هنگام قرارداد با شخص ثالث، مالیات از فرد کسب کننده درامد کم شده و به اداره مالیات تحویل شود. 

مالیات تکلیفی
مالیات تکلیفی

یکی دیگر از انواع مالیات ها که شرکت ها و سازمان ها ملزم به پرداخت آن هستند، مالیات عملکرد است که بر اساس میزان و نوع عملکرد شرکت ها تعیین می شود.

بیشتر بخوانید »»» مالیات حقوق

به این صورت که،  ابتدا باید میزان سود و زیان یک شرکت مشخص شده و سپس، 25 درصد از سود خالص شرکت به عنوان مالیات عملکرد به سازمان مالیات اختصاص داده شود. 

آموزش حسابداری مالیاتی

با توجه به رشد اقتصاد جهانی و نیاز به محاسبه های سریع و پیچیده، رشته حسابداری و گرایش های آن، به شدت مورد توجه افراد علاقمند و فارغ التحصیلان این رشته قرار گرفته است.

علاوه براین، مباحث رشته حسابداری تا حدودی به هم پیوسته و مرتبط هستند و در صورت یادگیری یکی از آنها، یادگیری موارد بعدی نیز سهل و ساده به نظر می رسد.

با این حال، فعالیت در این رشته مستلزم تحصیلات آکادمیک وکسب تجارب عملی کاربردی و گذراندن واحدهای درسی تخصصی فراوان است. 
یکی دیگر از شیوه ها یادگیری و احاطه به رشته حسابداری و گرایش حسابداری مالیاتی ، استفاده از بسته  آموزشی دوره آموزش حسابداری مالیاتی است.

مزیت استفاده از این بسته ها این است که به دانش پذیران در پایان دوره، مدرک حسابداری مالیاتی معتبر اعطا می شود. همچنین، افراد علاقمند میتوانند در دوره های دیگر این مرکز مانند حسابداری تکمیلی و حسابداری مالی بزرگانی شرکت کرده و متعاقبا مدرک و گواهینامه ملی  معتبر دریافت کنند. 

آموزش حسابداری مالیاتی
آموزش حسابداری مالیاتی

حسابداری دولتی

عمل جمع آوری، ثبت وطبقه بندی، خلاصه و تفسیر کردن صورت های مالی و بودجه ای،  حسابداری دولتی گفته میشود. به طور معمول، این نوع از حسابداری برای برنامه ریزی کردن بودجه مورد استفاده قرار می گیرد.

علاوه بر این، حسابدارها در حسابداری دولتی ، اطلاعات مالی مرتبط با سازمان ها و نهادهای دولتی را بررسی کرده و از انها در جهت برنامه ریزی برای نحوه استفاده از بودجه و ارایه گزارش ها بهره می برند. 

بیشتر بخوانید »»» مشاور مالیاتی چیست؟

در این نوع از حسابداری، داده ها و اطلاعات مالی به دقت تجزیه و تحلیل و تفسیر شده و در مورد ارتباط بین انها تصمیم گیری می کنند تا میزان و کیفیت معاملاتی که دولت در یک بازه زمانی خاص داشته، میزان و نوع هزینه ها ، نوع و نحوه انتقال هزینه ها، دارایی ها و مقدار بدهی های دولت تعیین شود. اهدافی که این حسابداری دنبال می کند شامل: 

  •  انجام امور مالی دولت با استفاده از شیوه های کارآمد و قابل اطمینان
  • ارایه شیوه هایی برای مدیریت موثردارایی، هزینه، بدهی و درآمد  
  • ارایه صورت های مالی به صورت دوره ای برای بررسی و پاسخگویی به مشکلات مالی

 

محاسبه مالیات حقوق

علی رغم اینکه، محاسبه مالیات حقوق دشوار نیست اما گاهی شرکت ها اطلاعات غلط برای سازمان مالیات فرستاده و جریمه می شوند. بنابراین، شرکت ها باید نسبت به لیست مزایای پرداختی  و مبنای درآمدی اعلام شده آگاهی داشته باشند.

 به منظور محاسبه مالیات حقوق، وجود متغیرهایی مانند مزیت ها، درآمد سالیانه، مالیات های پرداختی، تعداد روزها و ماه های کارکرد شخص و کارکردهای استاندارد الزامی هستند. محاسبه این مالیات ، 6 مرحله دارد: 

محاسبه مالیات حقوق
محاسبه مالیات حقوق

1.درآمدها: مجموع درآمدهای شخص – 2.7 سهم بیمه کارمند
2.درامد سالیانه شخص: درآمد حساب شده + درآمد حساب شده تا ماه قبل 
3.میانگین درامد: درآمد سالیانه کارمند × مجموع کارکردهای استاندارد و مفید / جمع ماه های کارکرد کارمند
4.انتقال دادن میانگین درآمد ماه در جدول مالیات 
5.مالیات کل سال: خروجی گزینه 4× مجموع روزهای کاری هفته × جمع ماه های کاری هفته / مجموع روزهای استاندارد  مفید
6.مالیات ماهیانه:مالیات کل سال – مالیات سال تا ماه قبلی

محاسبه مالیات بر درآمد اشخاص

در بحث های حقوقی، منظور از اشخاص ، یا اشخاص حقوقی است یا حقیقی؛ اشخاص حقوقی، شامل انواع شرکت ها و موسساتی است که رسما ثبت شده و دارای هویت قانونی هستند و فعالیت شان نیز ، عملا به صدور مجوز توسط مراجع قانونی وابسته است.

در صورتی که این اشخاص از محل کسب و کار خود سودی به دست آورند، باید میزان و مقدار مشخصی از آن را به عنوان مالیات پرداخت کنند. 
منظور از اشخاص حقیقی، همه افراد معمولی هستند که میتوانند طرف قراداد یا حق باشند و مالیات شان بر اساس حقوق دریافتی شان متفاوت است.

میزان مالیات سالیانه برای افرادی که درآمدشان:
 تا 3 میلیون باشد، 15 در صد 
تا 10 میلیون باشد، 20 در صد 
تا 100 میلیون باشد، 30 در صد است و برای درآمدهای بیشتر از یک میلیارد به  35 درصد افزایش پیدا می کند.


دیگر مقالات مفید سایت نوین ارقام:

برای مشاهده سایر مقالات موسسه نوین ارقام ماندگار  اینجا کلیک کنید

اطلاعات تماس :

ایمیلinfo@novinacc.com

تلفن ثابت : ۵۵۴۳۴۱۸۰ – ۵۵۴۳۴۱۶۳

تلفن همراه : ۰۹۱۲۸۴۳۲۷۷۳

آدرس : تهران، نبش اتوبان نواب، خیابان محبوب مجاز شرقی، پلاک 261، طبقه اول، واحد 5

سایر مقالات موسسه نوین ارقام ماندگار تراز

      ثبت شرکت خصوصی

ثبت شرکت خصوصی

راه اندازی شرکت خصوصی یک سرمایه گذاری هیجان انگیز است. که نیاز به برنامه ریزی و اجرای دقیق دارد. ثبت شرکت

ادامه مطلب »

ثبت شرکت مدلینگ

ثبت شرکت مدلینگ یکی از مواردی است که برای ورود به دنیای مدلینگ بسیار مهم است. ثبت شرکت مدلینگ به معنای

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *